Zwerven door de tijd (etappe 10)

Fjorden_2
Dit is de tweede keer dat ik mee ben geweest met Dik om te zwerven door de tijd. Het is een niet bewegwijzerde wandeling van Groningen naar Coevorden, langs archeologische bezienswaardigheden. Totale lengte: 250 kilometer. Startpunt vandaag is hotel-cafxc3xa9 “De Rustende Jager” te Eext. De waardin lijkt weinig zin te hebben in zo’n club wandelaars. Zij weigert voor ons cappucino te maken, omdat ze gasten heeft. Je vraagt je af, wat je zelf dan bent op zo’n moment. Als we dan ook nog met “groot” geld willen betalen, is het helemaal mis. Hoe we het in ons hoofd halen!
Volgens mij is het belangrijkste product van de horeca “gastvrijheid”. Bij “De Rustende Jager” hebben ze daar nog nooit van gehoord.
We rijden met auto’s naar Rolde, waar we de tocht starten. Het absolute hoogtepunt van de wandeling, vind ik het begin. De Koelanden, een prachtig stuk echte natuur. We struinen door het hoge gras. Na de Koelanden lopen we naar Anderen. Een oud Drents dorp. Vervolgens gaat de tocht lange tijd door het bos (boswachterij Gieten) De GPS van Dik komt goed van pas. Verdwalen doen we nooit, op een paar medewandelaars na, die gebiologeerd een mierenhoop bekijken en niet door hebben dat we al weer verder zijn gegaan. In Eext passeren we een bijzonder hunebed in een grafheuvel. Zo zijn eens, lang geleden, alle hunebedden geweest.

Dik stopt met het organiseren van wandeltochten. Jammer, hij is daar echt heel goed in. Een prima tempo, leuke wandelingen, leuke stops. Dik bedankt en diegenen die de organisatie van “het zwerven” overnemen wens ik veel succes.

De_boer
Hunebed_1

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: