Norg ten voeten uit

Vandaag had Chris behoorlijk wat mensen verzameld voor zijn wandelpool-wandeling bij Norg. Even heeft hij overwogen de groep te splitsen, maar dat heeft hij toch maar niet gedaan. En ach, wat maakt het ook uit. Iedereen loopt toch uiteindelijk zelf. En zo gingen we door het esdorpenlandschap van Norg. Een lange sliert kleurige dwergen in een somber, donkere-dagen-voor-kerst-landschap. Een beetje warm voor de tijd van het jaar, dat wel. Gelukkig bracht Zandvoort verkoeling.
Zandvoort
Wat toch wel een extra vermelding waard is, is het aantal mannen op deze tocht. Ik heb er toch zeker zes gezien! Een had een vreemde pet op, met kleppen, gekocht voor € 2,95. Voor zijn vrouw was het bijna reden geweest thuis te blijven. Uiteindelijk had ze besloten toch mee te gaan, maar als hij voorop liep, dan liep zij achterop en andersom. Kijk da’s dan weer het voordeel van zo’n grote groep!
Wat valt er verder te zeggen over Norg. Norg is gewoon Drenthe. De buurtschap Zuidvelde met zijn prachtige boerderijen, een hunebed, bos en eindeloze zandpaden. Zo’n dorp waar men zich niet druk maakt over 26 paar modderschoenen in een hotel en ook geen punt maakt van 26 x apart een kop koffie afrekenen. Volgens mij is dat de reden, waarom ik zo van Drenthe houd. Kortom no nonsens vandaag. Lekker 18 kilometer doorstappen.
Paard_1

Advertenties