De wonderen zijn de wereld niet uit

Buitenplaats
Het organische gebouw in Eelde valt op en maakt nieuwsgierig. Het is er nooit eerder van gekomen Museum De Buitenplaats binnen te gaan. Wandelvriendin Jantine heeft er vandaag voor gezorgd dat wij in het naastliggende Nijssinghhuis een rondleiding krijgen en aansluitend tuin en museum bezoeken. De combinatie staat garant voor een hele mooie dag.

Het Nijssinghhuis is een zeventiende-eeuws rijksmonument. Het wordt bewoond door de heer Van Groeningen, die samen met zijn vrouw het “project De Buitenplaats” heeft bedacht en uitgevoerd. Bijzonder is dat de wanden van de vertrekken beschilderd werden door figuratief werkende kunstenaars. Er zijn wandschilderingen te vinden van Matthijs Röling, Wout Muller, Clary Mastenbroek, Pieter Pander en Olga Wiese. Je kijkt je ogen uit en één bezoek is niet genoeg om alles in je op te nemen. Wat een bijzondere plek is dit.
Pasdedeux
Na het huis is de tuin eveneens een verrassing. Een heel modern strak deel, gaat vloeiend over in een klassieker deel van de tuin. De beeldenexpositie van Lotta Blokker past wonderschoon in de omgeving. Last but not least is er dan ook nog de tentoonstelling van Varenopdeoosterscheldeweb werk van Hermanus Berserik, toegankelijk en humoristisch. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dat besef je op de Buitenplaats.

Meer informatie op:
www.museumdebuitenplaats.nl
www.lottablokker.com

Advertenties