Zuiderzeepad in de zomer

Deze zomerse etappe van het Zuiderzeepad loopt van Muiden naar Naarden. Bij Ome Ko drinken we koffie op het terras. Vorige keer was het daarvoor te koud. Hadden ze toen xc3xbcberhaupt de stoelen al buiten gezet?

Muiderslot
Torentjes
Het Muiderslot ligt er bij als een onneembare vesting. Dat moet wat geweest zijn als je vroeger over de Zuiderzee kwam aanzeilen en dat imposante slot zag liggen. Menigeen zal hebben gedacht "rechts- omkeert". Wij gaan door. Langs het Gooimeer en de Gooise golfclub, die ongeveer een derde van onze wandeling in beslag neemt. Man wat een enorme golfbaan. Nu zijn wij dol op golfbanen, dus ……….

Poort
De vestingwerken van Naarden zijn bijzonder goed bewaard gebleven. En achter die vestingwerken ligt een goed geconserveerd stadje. Alles ademt een hoge levensstandaard. De auto's die langsrijden, de onderwerpen van gesprek op het terras, de winkels. We dwalen wat over de groene vestingwal, langs de kazernes en opslagdepots. Naarden heeft in het verleden de klappen opgevangen voor Amsterdam. Het heeft een turbulent verleden van verwoesting en uitroeiing. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Naarden is een pareltje. 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: