Scholtenpad (2)

Alleen in vakanties komt het ervan om af te reizen naar Winterswijk. Vorige week, tussen twee regendagen in, gingen we naar de Achterhoek om een dagetappe te lopen van het Scholtenpad.

Handwijzer
We lopen de dagwandeling in de buurtschap Miste en beginnen bij de watermolen van Berenschot. Hoe komt het toch dat deze regio nog zoveel zandpaden heeft? Kilometerslange zandwegen, met naastliggend fietspad, doorkruisen de coulissen van de Achterhoek. Alsof de tijd heeft stil gestaan. Op ons pad vinden we boerderijen in soorten en maten. Niet alleen de scholtenboerderijen van de rijke herenboeren, maar ook kleinere boerenerven.

Boeken
Onze lunchpauze houden we in Bredevoort. Op het plein staat een standbeeld van Hendrickje Stoffels. Hendrickje, de partner van Rembrandt van Rijn, is geboren in Bredevoort. Tegenwoordig is Bredevoort bekend van de vele boekwinkeltjes en de verschillende boekenmarkten die er worden gehouden. Een leuk stadje.
Aan het eind van de middag wacht ons nog Bekendelle. Bekendelle is een oud en soortenrijk loofbos langs de Boven Slinge. Het is een zogenaamd moerasbos. In de gerestaureerde watermolen drinken we nog wat en spreken af snel terug te keren.

Boerderij
 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: