Nog een keer naar de Ooij

Ik reis voor de tweede keer in korte tijd af naar de Ooijpolder. Domweg omdat ik er de vorige keer nog geen genoeg van had. En …. omdat ik er ook graag eens wilde wandelen. De vorige keer was ik immers op de fiets. Het wandelroute netwerk Ooijpolder heeft een aantal wandelingen op de site staan die zo kunnen worden uitgeprint. Wij lopen de route Oude Waal – Groenlanden van 10 kilometer.

Het beginpunt van de wandeling is  bij het Hollands-Duits gemaal. Je kunt Nijmegen bijna aanraken. Al heel snel loop je door de ruige uiterwaarden van de Waal. Op de achtergrond konikspaarden, de Waalbrug, badgasten en schepen. Een wonderlijke, maar boeiende combinatie.
Als we wat verder van de Waal aflopen komen we in een groene wildernis terecht. Het zweet gutst ons van het lijf, want achter de dijk is het warm. Via een klein dijkje komen we op de Ooijse Banddijk. Hier waait het gelukkig nog een beetje. We passeren Ooij, wat een beeldschoon dorp is. Het laatste stuk van de wandeling gaat over de verharde en drukke Banddijk, terug naar het beginpunt. Een beetje teleurstellend als je het vergelijkt met de eerste helft van de wandeling.
De dag eindigt op het terras van de Oortjeshekken. Een prima plek om te eten en te mijmeren over een warme dag in de Ooijpolder.
Voor meer info:
http://www.wandelenindeooijpolder.nl
http://www.oortjeshekken.nl

Advertenties