Nieuwjaarswandeling in riskant gebied

Oost-Groningen na de storm. Hoe zal het er zijn? Mag je er in? Kun je er wandelen? Word je nat?
De wandeling van Chris en Heijo om het nieuwe jaar in te luiden had op geen spannender locatie kunnen plaatsvinden. Onderweg naar het startpunt, zie ik grote plassen op de weilanden staan. Rond de haard bij het Koetshuis in Midwolda is het gezellig druk. Mooie locatie is dit toch!
Na de koffie gaan we op pad. Dreigende luchten, er valt een buitje. Tot het middaguur heeft de regen weinig om het lijf en ook van wateroverlast merken wij niet zoveel. Trouwens men heeft hier wel vaker met wateroverlast te maken gehad. Onderweg komen we verschillende kolken tegen. Dit zijn overblijfselen van vroegere dijkdoorbraken van de Dollard.

Na de middag wordt het een serieuzer zaak. Het Oldambtmeer oogt voller dan anders, de huizen in de Blauwe Stad lijken erin weg te zakken. We ploeteren tegen de wind in op de dijk. In het Midwolder bos zijn de paden nat en modderig. Regen striemt in onze gezichten. Maar we lopen door: want wij zijn voor geen kleintje vervaard. Dit is een ervaren groep wandelaars waarop het weer weinig invloed heeft. Sterker nog, weerservaringen behoren tot de gemeenschappelijke overlevering. Er komt een dag dat je iemand tegen het lijf loopt die zegt: “weet je nog, die wandeling in Oost-Groningen?” “Wat was het nat hè?” De ander zal dan zeggen: “nou zeg dat wel, maar het was wel heel gezellig.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: