Hot smoked and soaked

Dikke dreigende wolken aan de hemel. We nemen voor de zekerheid maar een regenjasje mee. Vandaag hebben we twee kortere wandelingen in gedachten. De eerste  lopen we op het schiereiland bij het pittoreske Shieldaig. Wat een beeldschoon dorp. Hoewel we een buitje moeten doorstaan, valt het met het weer nog alles mee. We hebben afwisselend uitzicht op Loch Shieldaig en Loch Torridon en achterliggende bergen. Een rondje dorp levert nog een portie hot smoked salmon op. Zo uit het water, in je mond. Nou ja, bij wijze van. Hot smoked, wil zeggen dat het goed doorrookt is in het hete deel van de rookoven. Weer zo’n typisch Schots dingetje.
De tweede wandeling begint een stukje verderop en heeft de klinkende naam “Aird Mhor and the Falls of Balgy”. Het eerste deel van de tocht loopt langs Loch Torridon. Het begint langzaam wat te regenen, maar dat duurt niet lang. De regen gaat traploos over in stortregenen. Dat kan het dus ook hier.
Drijfnat bereiken we de Falls of Balgy. Zelfs met dit weer is het er mooi. We moeten omhoog klimmen bij de watervallen. Even verderop gaan we langs Loch Damh, via een heel smal paadje over kletsnatte rotsen, dwars door struiken. Uiteindelijk komen we uit bij een strandje, daar voert een verharde weg ons terug naar de auto. We kunnen onszelf uitwringen.

Advertenties